3. KOLO DRŽAVNE KOŠARKARSKE LIGE
b_200_0_16777215_00_images_stories_novice-08_3-kolo-l.jpg  FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov severne Štajerske je 15. novembra v športni dvorani v Slovenski Bistrici organiziralo 3. kolo košarkarske lige ZPS. V ligi tekmuje pet ekip iz DP Gorenjske, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske in DP ljubljanske pokrajine. Tekme 3. kola sta ob pristnosti tehničnega komisarja Milana Lukana, brez zapletov vodila sodnika Mitja Dečman in Franc Šafarič.
 b_200_0_16777215_00_images_stories_novice-08_3-kolo-lj.jpgPrva tekma naših košarkarjev z moštvom DP Maribor je bila v prvih dveh četrtinah povsem izenačena (21:20). Tretja četrtina nam je prinesla že občutnih 8 točk razlike, zaključek tekme pa se je kar dramatično odvijal. V zadnji minuti so se nam Mariborčani približali na vsega eno točko razlike. No, naš igralec Dubrovski je tik pred koncem zadel še dva prosta meta in postavil končni rezultat 51:48.
V tekmi z Gorenjci ni bilo težav. Naši so vso tekmo prepričljivo vodili, prvi polčas zaključili z rezultatom 23:8, tekmo pa z 49:30.

REZULTATI 3. KOLA
Mercator Ljubljana : DP Maribor – 51:48