1. NOVOLETNI HITROPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR

sah-ponikveV večnamenski dvorani posebnega socialno-varstvenega zavoda Prizma je Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine 10. decembra organiziralo 1. novoletni hitropotezni šahovski turnir. Člani slovenskih društev paraplegikov in varovanci Prizme so se pomerili v sedmih kolih po pravilih mednarodne zveze za šah FIDE in pod strogim očesom sodnika Marka Juriča.

Udeležence je nagovoril Zlatko Bernašek, ki je vse niti organizacije turnirja vešče držal v svojih rokah. »Vesel sem, da sem prisoten na 1. turnirju, ki bo, kot kaže, postal tradicionalen«, je povedal predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic.« Veselje ob tako številni udeležbi šahistov je izrazila tudi gostiteljica srečanja, direktorica Prizme, Katja Vipotnik, ki se je razveselila znanih obrazov, ki jih je srečevala v svojem dolgoletnem službovanju na ZPS.

 Gregor Gračner, predsednik našega društva, je pozval vse igralce, naj razmislijo o vstopu v šahovsko ekipo, ki bi zastopala slovenske paraplegike tudi izven slovenskih meja. Otvoritveno partijo 1. turnirja sta odigrala Zlatko Bernašek in župan Dobrepolja, Janez Pavlin, ki je izrazil navdušenje nad idejo o tradicionalnosti novoletnega šahovskega turnirja v njihovi občini. »Pošta v Dobrepolju pa bo dostopna naslednje leto«, je še dodal.

Šahovskega dvoboja se je udeležil tudi naš najboljši šahist - mojstrski kandidat Edo Planinc, ki je pometel z vsemi nasprotniki in suvereno zmagal s sedmimi točkami. Drugo mesto je s šestimi točkami zasedel Marjan Gorjup, tretji pa je bil naš mladi član Jakob Škantelj (5 točk). Barve ljubljanskega društva so zastopali še Jasmin Sabljakovič, Emil Filipič, Ejub Puškar, Jože Plejnšek in Pivk Marija.

Razglasitev rezultatov je bila v domeni Zlatka Bernaška, pokale najboljšim pa je podelila Katja Vipotnik.

Ekipna razvrstitev: 1. DP Ljubljana 17 točk, 2. Dom Prizma-Ponikve,14 točk, 3. DP Koper 13 točk, 4. DP Celje 12 točk, 5. DP Novo mesto 9,5 točk, 6. DP Maribor 9,5 točk

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook