II. LIGAŠKO KOLO V STRELJANJU
FOTOGRAFIJE
b_150_100_16777215_00_images_stories_novice_Streljanje-dk.jpgNaše društvo je ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije 15. decembra 2007 pripravilo II. ligaško kolo v streljanju s standardno zračno puško. Na preurejenem in lepem šest steznem strelišču strelskega društva Bukovec v Dobrepolju, so se v strelskih veščinah poleg naših, pomerili še strelci iz DP Istre in Krasa, DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske in DP severne Primorske. V moški konkurenci so v skupini SH1 prva tri mesta osvojili Franc Pinter - MB, Martin Gorenc - NM in Zdenko Lilek – MB. V skupini SH2 sta ob odsotnosti tekmovalcev iz Prekmurja in Prlekije nastopila le dva tekmovalca. Prvi je bil Gorazd Tiršek - CE (tetrapareza), ki je med vsem tekmovalci s 368 krogi dosegel drugi najboljši rezultat, drugi pa Borut Pervanja. Tudi v ženski konkurenci sta tekmovali samo dve strelki. Prvo mesto je v skupini SH2 osvojila naša najboljša strelka Veselka Pevec, ki je s 317 krogi v skupni uvrstitvi premagala kar štiri naše strelce. Drugo mesto je v skupini SH1 osvojila Zdenka Sintič – NM. RZULTATI MOŠKI:
1. Pinter Franc-MB-373
2. Tiršek Gorazd-CE-368