PREDSTAVITEV KNJIŽNICE OTONA ŽUPANČIČA
b_200_200_16777215_00_images_stories_novice_Knjiznica.jpg12. novembra je nekaj članov našega društva obiskalo Knjižnico Otona Župančiča na Kersnikovi 2 v Ljubljani, kjer sta nam Erika Pečnik in Tone Brlan predstavila programe za samoučenje jezikov ali računalništva in celostno njihovo ponudbo. Na zanimivi delavnici, ki so jo poimenovali »Knjižnica – vir znanja,« v sta nas praktično seznanila tudi s sistemom Cobiss. Vsak za svojim računalnikom smo na različne načine poiskali svojo knjigo ali pa drugo raznovrstno gradivo, ki je razdeljeno na: monografske in serijske publikacije, članke in druge sestavne dele, zvočne posnetke, video posnetke in filme, računalniške CD-je in DVD-je, kartografsko, notno in slikovno gradivo, igrače in predmete ter izvedena dela in dogodke.  Ta ponudba je res bogata in izredno pestra, saj v njej najdete praktične vse, kar vas na tem področju zanima. Razprostira se kar v štirih obsežnih etažah s posebnimi ponudbami za otroke, mlade, odrasle, središčem za samoučenje, virtualno knjižnico, šahovskim kotičkom in borzo znanja. Prav tako zanimivo in pestro ponudbo najdete tudi v enotah Kolodvor, Poljane in Nove Poljane. Njihova ponudba je tako obsežna, da bi porabili kar nekaj strani, če bi jo hoteli nekoliko bolj podrobno predstaviti. Zato vam svetujemo, da knjižnico obiščete in si sami ogledate njihovo ponudbo, kajti znanje je po kitajskem pregovoru zaklad, ki vedno sledi svojemu lastniku.
Knjižnica Otona Župančiča je bila z združitvijo Delavske, Mestne in Pionirske knjižnice ustanovljena v letu1981. Kot posebno ugodnost pa naj omenimo brezplačno dostavo gradiva na dom starejšim in gibalno oviranim uporabnikom v Ljubljani. Tisti, ki smo izkoristili to izjemno priložnost smo se v Knjižnico Otona Župančiča brezplačno včlanili, eno leto pa bomo brezplačno koristili tudi njihove usluge.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook