TEHNIČNO NARAVOSLOVNI DAN NA OŠ STARA CERKEV

Premagovanje arhitekturnih ovirFOTOGRAFIJE - Kar dvanajstčlanska ekipa našega društva je 22. marca 2016 na Osnovni šoli Stara Cerkev pri Kočevju vsem učencem predstavila projekt Različnost je zakon. Učenci, njihovi učitelji in strokovni delavci so nas toplo sprejeli v telovadnici, pomočnica ravnateljice Bojana Oberstar Bižal pa je v pozdravnem nagovoru pripomnila, da so naše zgodbe in naš načinom življenja čudovita vodnica in da ni nič nemogoče. »Nobena pot, noben cilj ni nedosegljiv, če imaš voljo in pogum. Sreča je na strani pogumnih,« je še dodala.
Mi smo prav vsem učencem – od prvega do devetega razreda (275) pripravili kar sedem delavnic. Mirjam in Jože sta s projekcijo fotografij predstavila celostno dejavnost društva z vsemi petimi socialnimi programi. Opozarjala sta na vzroke, ki so botrovali naši invalidnosti, še posebej pa na prometne nesreče, ki predstavljajo več kot tretjino vseh vzrokov. Zarja in Nino sta učence seznanila z našim življenjem in izkušnjami po poškodbi. Vse o športuČeprav se obrne na glavo je lahko tudi lepo. Alenka je predstavila ročne spretnosti in dejavnost Aktiva žena, v katerih so se poskusili tudi učenci. Naš slikar Željko Vertelj, ki je član VDMFK je predstavil slikanje z usti. Tudi na tej delavnici so učenci praktično poskusili koliko volje in truda je treba, da slikar osvoji ta način slikanja. Nastalo je kar nekaj »umetnin.«
V telovadnici so Slavko, Marino in Boštjan demonstrirali igranje košarke na invalidskih vozičkih, z Janijem so se pomerili v namiznem tenisu, Slavko pa je skrbel, da se ni kdo prevrnil, ko je na montažnem poligonu premagoval različne arhitekturne ovire.
Na šoli smo med učenci, njihovimi učitelji in strokovnimi sodelavci, preživeli lep, zanimiv in predvsem pa vzgojen dan. Upamo, da so se vseh dotaknile naše življenjske zgodbe in da smo uspešno opozorili na nevarnosti, ki prežijo na ta mlada življenja. Ta dan pa je bil najlepši za najmlajše, ko jim je odlomke iz svoje pravljice o dinozavrih prebirala Zarja. Za spomin na ta prisrčen dan smo vsi prejeli praktična darilca podjetja Intersocks Hurwits, kot zanimivost pa naj povemo, da so se v staro gnezdo na šoli tudi letos vrnile štorklje. Seveda so na njih ponosni in prav vsi jih imajo radi.