40 LET DRUŠTVA PARAPLEGIKOV LJUBLJANSKE POKRAJINE

Drage članice in člani,

leto se približuje koncu, vendar nas letos čaka še en pomemben dogodek, saj bomo 5. decembra zabeležili 40 let delovanja Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. V ta namen bomo 13. decembra pripravili spominsko slovesnost, kjer bomo skupaj s sodelavci in financerji obeležili 40 let obstoja in uspešnega delovanja društva. Častitljiv dogodek pa bomo praznovali tudi na novoletnem srečanju 22. decembra, ki bo že tradicionalno v hotelu Kongo v Grosuplju.
Najbrž ste že opazili vrsto aktivnosti, ki smo jih pripravili v namen obeležitve 40 letnice, med drugim pa smo vse združili v akciji zbiranja sredstev za nakup novega kombija, saj je stari dotrajan in nezanesljiv.
Trenutno poteka licitacija večerje z znanimi Slovenci (Tara Zupančič, Peter Poles, Špela Močnik, Rene Mlekuž, Gordana Gradošek Whiddon, Matevž Šalehar - Hamo, Sani Bečirović ali 6 pack Čukurj), zato še ni prepozno, da pokličete na društvo ali licitirate na fb profilu društva vašega favorita, s katerim boste preživeli čudovit večer ob izbrani kulinariki JB restavraciji. Seveda lahko pošljete ključno besedo KOMBI5 na 1919, pri čemer boste prispevali 5€. Naslednja možnost je tudi, da nakažete sredstva na naš TRR SI56 6100 0001 8736 144, sklic 2018; če želite vam pošljemo tudi položnico, na podlagi katere boste nakazali denar.
Prosimo vas, da prošnjo razširite tudi med vaše svojce, prijatelje, znance. Vsem, ki pa ste že na kakršenkoli način pomagali, se iskreno zahvaljujemo.
In za konec. To nedeljo bomo izbirali župane in mestne svetnike, ki bodo krojili lokalno politiko naslednja štiri leta. Čestitam vsem članom, ki so zbrali pogum in kandidirajo za občinski svet, kjer bodo lahko aktivno vplivali na življenje v občini. Držimo pesti, da ta preboj uspe čim večim članom.
Zagotovo se strinjate, da je pomembno, kako lokalna oblast prisluhne potrebam invalidov, zato imejte to v mislih, ko boste obkrožali izbiro. Ena od temeljnih pravic je tudi volilna, zato jo izkoristite in to nedeljo oddajte svoj glas svojemu favoritu!

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978. Prvi predsednik društva je bil Dušan Ambrož, drugi Ivan Pibernik (pokojni), tretji Dane Kastelic (sedanji predsednik Zveze), četrta Mirjam Kanalec, peti pa Gregor Gračner.
Društvo od 30. marca 2016 ponovno vodi Mirjam Kanalec, podpredsednica je Mojca Burger. Društvo ima trenutno 308 članov, ki živijo v 38 občinah osrednje Slovenije.